Track Meeting Utrecht

Op vrijdag 10 juni 2022 stond de trackmeeting in Utrecht op het programma.

De rit naar de wedstrijd to werd gesponsord door Vincent Kerssies.

Na de eerste competitie wedstrijd enige weken geleden is deze wedstrijd de 'officiële' start van ons wedstrijd seizoen. De komende weken moet blijken of het harde werken in de trainingen zich vertaald in goede prestaties.

Noortje, milo, Pim en Jasper waren van de partij.

Noortje liep een goede 13.19 op de 100 meter, 4 tienden van haar PR af. Jammer dat de wind iets te hard was. Daarna haar eerste 400 ooit die ze heeft overleefd. De tijd komt later wel.

Milo wilde een 100 horden lopen. Dit is niet getraind de afgelopen maanden. Mijn verwachtingen waren dan ook niet te hoog gespannen.
De race was verre van perfect, maar ondanks dat werd het persoonlijk record verbroken met ruim 0.2 seconden. Een redelijke start van de dag.

Ook voor Milo nog een 400 meter die hij eindigde in 51.96, een verbetering vanaf 54.36. Een goede verbetering.

Pim en Jasper liepen alleen een 400 meter.

Voor Pim was het zaak om deze uit te lopen. Het was een test om te bepalen of zijn hamstring weer voldoende hersteld zou zijn. Een benadering van zijn tijd van vorige jaar, 56,08, was het doel.
Uiteindelijk werd het 56,48. Niet geheel ontevreden omdat hij de 400 heel relaxed had gelopen en er veel meer in zit. De komende wedstrijden moet dit er uit gaan komen.

Jasper was de enige die al een 400 meter had gelopen. Sneller dan de vorige keer zou mooi zijn. Dat doel werd bijna gehaald. Maar 1 honderdste langzamer dan de vorige keer. Ligt teleurgesteld omdat er geen persoonlijk record is gelopen. Aan de andere ook wel blij omdat een tijd onder de 53 nu een gegeven is nadat hij bijna 3 jaar niet meer onder de 54 seconden heeft gelopen op de 400 meter. 

Een goede wedstrijd voor alle atleten. De komende weken volgen meer wedstrijden en hopelijk nog beter tijden.