NK indoor 2016

Het nk Het NK 2016 in Apeldoorn begint morgen.
De oude jongens maken zich op voor de strijd om de Nationale titels.

Na een jaar wegens zakelijke verplichtingen te hebben verzaakt ben ook ik weer van de partij.
Ditmaal zelfs op drie onderdelen. Want ook in mij begint de ‘echte’  Master  op te staan. Hoe meer onderdelen, hoe meer kansen. Zeker nu ik de oudste deelnemer ben in mijn groep (M35) is elke prijs die ik kan meepakken bij gebrek aan atleten mooi meegenomen.

Zaterdag

Het begint zaterdag met de korte sprints. De 60 meter is dit jaar druk bezet,  wel 10 inschrijvingen dus series en dan nog een finale. Hier heb ik natuurlijk niet op gerekend. Gelukkig heb ik wat extra rolletjes tape ingeslagen om het lijf bijeen te houden.
Op dit moment van schrijven is er een afmelding, nog maar 1 te gaan en wij zijn met zijn acht.  Genoeg om alles een finale te proppen.
Gek genoeg heb ik op dit onderdeel de meeste kans op een titel.

Ook is op zaterdag de 60 Horden.  NU ik dit terug zie vraag ik mij af wat mij bezielde om mij in te schrijven of dit onderdeel. Ik heb sinds de NK in 2014 twee jaar geleden geen horden meer gelopen. Dat wordt dan ook overleven.  Het is wel jammer dat er maar twee deelnemers zijn waarvan ik met afstand de nummer twee ben.

Zondag

Zondag staat de 200 meter op het programma, ook weer goed bezet met enkele aan elkaar gewaagde mannen. Nederlands kampioen outdoor 2015 Rico Rivers lijkt er het beste voor te staan, maar ook Ezra Hendriks die vorig jaar een supersnelle 22.79 liep heeft goede kansen.
Dus ook op dit onderdeel wordt het overleven voor mij. De afgelopen kampioenschappen heb ik van deze twee heren nog niet gewonnen.  Op het NK indoor 2014 werd ik tweede achter Ezra en vorig jaar buiten werd ik tweede achter Rico.
Hopelijk kom ik zonder al teveel pijn uit deze wedstrijd waarna ik mij rustig kan voorbereiden op het outdoor seizoen met als afsluiter de WK Masters in Perth

(Ed Turk bedankt voor de foto)
Tags: